Njeriu që “parashikoi” tërmetin e frikshëm në Turqi

Frank Hoogerbeets, parashikuesi i vetëshpallur i tërmeteve ka parashikuar se planeti do të përjetojë tërmete masive nga 24 shkurt deri më 8 mars.

Duket se ka pasur të drejtë. Por edhe ka bërë një parashikim të frikshëm për nga precizioni.

Një postim në Twitter, i bërë më 3 shkurt, Frank Hoogerbeets ka parashikuar në mënyrë të detajuar tërmetin e rënë në kufirin mes Turqisë dhe Sirisë.

“Herët ose vonë, një lëkundje me magnitudë 7.5 do të ndodhë në këtë rajon (Turqinë qëndrore-jugore, Jordani, Siri, Liban),”-shkroi ai 3 ditë më parë, ndërkohë që sot shtoi: Zemra ime shkon për të gjithë të prekurit nga tërmeti i madh në Turqinë Qendrore. Siç e kam deklaruar më herët, herët a vonë kjo do të ndodhte në këtë rajon. Këto tërmete paraprihen gjithmonë nga gjeometria kritike planetare, siç kishim në 4-5 shkurt”, kishte shkruar Hoogerbeet

Lexo edhe:  Qeni e ndjeu tërmetin përpara se të ndodh në Tajvan – shikoni se si i paralajmëron pronarët