AKB: Mbi 1 milion euro në ditë i kushton terri prodhuesve dhe bizneseve në Kosovë

Agjencia Kosovare e Bizneseve ka reaguar pas rikthimit të reduktimeve të energjisë elektrike.

AKB që udhëhiqet nga Agim Shahini thotë se mbi 1 milion euro në ditë i kushton terri prodhuesve dhe bizneseve vendore në Kosovë.

Ata kërkojnë nga Qeveria të bëhet çmos për zgjidhjen e këtij problemi nacional.

Komunikata e plotë e AKB-së:

Mbi 1 milion € në ditë i kushton terri prodhuesve dhe bizneseve vendore në Kosovë

Mbi 1 milion € në ditë i kushton terri në Kosovë prodhuesve dhe bizneseve vendor,terri po kthehet , problemet me energji do i kushtojnë shumë bizneseve prodhuse dhe shërbyese si alternativë që do ti përdorin agregatët me derivate të cilat janë një her më të shtrenjta se në vitet e më hershme.

Qeveria e Kosovës nuk po arrin ti plotësoj as kushtet elementare për prodhuesit dhe bizneset vendore me at të energjisë elektrike.

Çmimi i prodhimeve dhe sherbimeve vendore rrezikon të shtrenjtohen në mungesë të energjisë elektrike për 6 orë mbrenda 24 orëve, për industrinë prodhuese do të jetë shumë më shumë se sa mund të kalukulohet saktësisht.

AKB i kërkon qeverisë të bën çmos të zgjedh këtë problem nacional.

Lexo edhe:  “Ka mu ba gjaku deri në gju, shihemi na dy”/ I moshuari në Kaçanik kërcënon policin, gjithçka ndodhi për një iPhone 7