Robotit “i bie të fikët”, nga puna

Një robot punoi për plot 20 orë pa ndërprerë, e nga “lodhja”, për një moment u rrëzua përtokë, shkroi “Unilad” të hënën.

Roboti i quajtur Digit, po operonte me disa pako në një hapësirë publike kur u rrëzua në një moment dhe kolapsoi.

Roboti i punuar nëpërmjet inteligjencës artificiale u ngrit më pas nga stafi, ndërsa s’u bë e ditur nëse pati vazhduar punën.

Ky robot ka zënë të përdoret në disa kompani të mëdha ndërkombëtare.

Ai është i gjatë disa centimetra dhe ka një lëvizje të shpejtë gjatë kryerjeve së lëvizjeve.

Lexo edhe:  Drenicasit nuk i ndahen bixhozit: Policia zbulon një lokal ku luhen ilegjalisht “lojërat e fatit”