Kjo është vaktia e Ramazanit për vitin 2024

Sipas kalendarit mysliman, muaji i Ramazanit fillon më 11 mars dhe përfundon me 9 prill.

Ramazani është muaji i nëntë i kalendarit Islam. Muaji zgjatë 29 ose 30 ditë bazuar në vëzhgimet pamore të hënës së re dhe sipas llogarive të shumëta të hartuara në hadithe. Fjala ramazan vjen nga arabishtja Ramaḍān që do të thotë vapë ose thatësirë.

Ai është muaji i agjërimit, që do të thotë shmangia e ushqimit dhe lëngjeve, mardhënieve seksuale, fjalëve dhe sjelljeve të këqija dhe gjërave të tjera të ndaluara në Islam. Agjërimi është një nga pesë shtyllat e Islamit dhe zgjat nga agimi deri në perëndimin e diellit.

Kjo është vaktia e muajit Ramazan për këtë vit:

 

 

Lexo edhe:  Rriten çmimet e naftës, kjo është arsyeja