Më i kërkuari në Europë, kush është trafikanti shqiptar që ka ngritur në këmbë policinë evropiane

Haredin Fejzulla, 58-vjeç, është shqiptari më i kërkuar nga Interpoli. 58-vjeçari është emri në listën e më të kërkuarve në çdo ajon policie të Europës. Fejzulla u bëi njour për herë të parë në vitin 2013-të, pasi hetuesit zbuluan se ai fitonte miliona euro nga trafiku i lëndëve narkotike. Haredin Fejzulla u dënua me 9 dhe 4 vjet burgim nga Gjykata e Shkallës së Parë të Brukselit, si dhe 5 vjet nga Gjykata e Apelit të Brukselit, për veprat penale të trafikut të lëndëve narkotike dhe përkatësisë në organizatë kriminale, pra 18 vjet në total. Kush është Haredin Fejzulla Një gjyq i vitit 2021 kundër Fejzullait zbuloi se 13 nga plantacionet gjeneruan rreth katër milionë euro, para të cilat besohet se u riinvestuan nga banda. Haredin Fejzulla ka lindur në Shqipëri, por ka jetuar në Belgjikë për shumë kohë. E gjithë familja e tij ishte e përfshirë në organizim. Me 3 vite burg u dënua edhe djali i tij 31-vjeçar, si ndihmës logjistik dhe roje i plantacioneve. Vetë Fejzulla ndodhet në arrati që prej 22 shtatorit 2014: që prej asaj kohe ai nuk është parë më në Belgjikë nga policia. Fejzulla shpesh prezantohej si grek dhe përdorte pseudonime greke si ‘Spiros’, ‘Robotis Postolis’ ose ‘Vasileios Samaras’.
Lexo edhe:  Çmimet e naftës vazhdojnë të rriten, këto janë parashikimet e fundit të ekspertëve