Kilometrat në vetura po ‘rikthehen’ më shumë se kurrë: Këto 10 modele janë cak i mashtrimit

Nëse do të blini një veturë të përdorur, është e rëndësishme që kilometrazhi i treguar në odometër të korrespondojë me realitetin dhe të mos jetë i ndryshuar.

Për fat të keq, praktika e paligjshme e “kthimit të kilometrave” është më e zakonshme sesa mund ta imagjinoni dhe nuk është aspak e vështirë të qëlloni automjete të përdorura në shitje të cilave u është “rregulluar odometri”, sidomos në Kosovë.

Kjo praktikë është sigurisht e paligjshme edhe në Kosovë.

Një studim i shërbimit kërkimor të Parlamentit Evropian tregon se humbjet nga mashtrimi i kthimit të kilometrazhit të automjeteve arrijnë në 8.8 milionë euro në vit.

Nga uebsajti CarVertical është ofruar një studim në të cilin janë analizuar 24 tregje botërore në 12 muajt e fundit, përfshirë Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe shumica e vendeve evropiane.

Në këtë raport, ata kanë prezantuar 10 veturat me më së shumti mashtrime në kilometrazh:

10. Ford Mondeo

9. Audi A6

8. BMW X5

7. BMW X6

6. Transporter Volkswagen

5. BMW Seria 7

4. Audi A7

3. Volkswagen Touareg

2. Ford Mustang

1. Audi A8

Lexo edhe:  Pozhari paralajmëron fund të trishtë për Radojçiqin: Mund të vritet në Serbi